VLAAMS-BRABANT: – Ook in 2011 hebben heel wat gemeenten, net als scholen, bedrijven en verenigingen actie ondernomen voor een of meer koesterburen.

Welk project steekt er volgens u bovenuit?
Welk project blinkt uit door zijn originele of doeltreffende aanpak?
Welk project verdient de Koesterster 2011?
Breng tussen 24 en 31 januari 2012 uw stem uit voor uw favoriete koesterburenproject. De top 3 gaat door naar de volgende ronde.

Zo is er oa. project 20 – Knotteam Pajottenland en Zennevallei die ook actief zijn in Sint-Pieters-Leeuw

Titel: knotteam Pajottenland en Zennevallei
Organisatie: Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën
Koesterbuur: steenuil

Koen De Rijck: ” Ons koesterburenproject verdient een koesterster, want: Dit project weet grote aantallen mensen te bereiken voor de verbetering van het leefgebied van de steenuil en tal van andere koesterburen. Zonder inzet van veel
financiele middelen werd al enorm veel resultaat op het terrein geboekt – elke winter worden er makkelijk 200 knotbomen onder handen genomen in het Pajottenland en de Zennevallei. Er is een actieve inzet door een groeiende groep vrijwilligers, vrijwilligers die zich kunnen ontplooien van houtzagers tot biodiversiteitsbehouders. Gezien de goede balans tussen economie (hout) en ecologie (leefgebied koesterburen) zal dit initiatief in de toekomst zeker verder groeien en aan bekendheid winnen. ”

stemmen kan via volgende link:
www.vlaamsbrabant.be/wonen-milieu/milieu-en-natuur/natuur/koesterburen/nieuws-kies-de-koesterster-2011.jsp

%d bloggers liken dit: