BELGIË – Op zaterdagochtend 19 november 2011, van 5 tot 13 uur, heeft de federale Wegpolitie verhoogde snelheidscontroles gehouden op de autosnelwegen in het hele land.
Waaronder op de Brusselse Ring tussen Huizingen en Ruisbroek.

De controles kaderen in de maandelijkse NAWAY-controles van de Wegpolitie met deze maand als thema de strijd tegen overdreven snelheid. In totaal zijn 2106 automobilisten betrapt op overdreven snelheid. De hoogst vastgestelde snelheid is 213 km. per uur.

Deze operatie Speed maakt deel uit van een reeks controleacties met de naam NAWAY(National Action on Highway). Elke maand wordt een ander thema aangesneden: rijden onder invloed, zwaar vervoer, gordeldracht,… Ditmaal ligt de nadruk op overdreven snelheid.
Overdreven en onaangepaste snelheid op de weg liggen aan de oorsprong van een derde van de ongevallen en is een van de voornaamste oorzaken van ernstige of dodelijke ongevallen. Daarom blijft deze strijd een van de topprioriteiten van de federale Wegpolitie.
De controles hebben plaatsgevonden op 22 verschillende plaatsen op de Belgische autosnelwegen. In totaal heeft de federale politie hiervoor 198 personeelsleden ingezet.
Naast de automatische camera’s zijn er mobiele controlelocaties bemand. Motorrijders van de Wegpolitie hebben ernstige overtreders uit het verkeer gehaald voor een grondige controle en ademtest. Immers iedere onderschepte bestuurder heeft moeten blazen. Zes personen hadden te diep in het glas gekeken.
Resultaten:
– aantal gecontroleerde voertuigen door mobiele radars: 40494
– aantal vastgestelde inbreuken: 2106
– aantal onderschepte voertuigen: 421
– aantal ingetrokken rijbewijzen: 6

In de toekomst zullen nog meerdere soortgelijke controleacties georganiseerd worden.

%d bloggers liken dit: