SINT-PIETERS-LEEUW: – De ’24-uren zwemmarathon’ dit jaar ten voordele van Huize Terloo in Bellingen leverde dankzij de sponsors 5.205,84 euro op.
Er werden door de 605 zwemmers in totaal 1.384km gezwommen.

Via Dirk Dierck, redder in ons zwembad sinds 1983, kwamen de collega’s van de sportdienst in contact met zijn echtgenote Mieke die werkzaam is in ‘Huize TERLOO’.Dit orthopedagogisch centrum biedt aangepaste begeleiding en behandeling aan maximum 60 schoolgaande jongens en meisjes tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen en/of lichte mentale handicap. De opbrengst van deze zwemmarathon zal besteed worden aan de aankoop van een minibusje voor vervoer van de kinderen naar activiteiten.

Caroline Putman, sportfunctionaris: “Dankzij de bereidwillige medewerking van een 40 tal vrijwilligers ,collega’s van sport- en andere gemeentelijke diensten, leden van zwemclub De Waterleeuwen, konden we dit evenement succesvol afronden.
Dit jaar was het echter moeilijker kandidaat sponsors te overtuigen dit initiatief te steunen. Collega’s van de ploeg Burgergerichte zaken, die elk jaar de taak op zich nemen om sponsors persoonlijk te bezoeken hadden het af en toe moeilijk.
Sinds 1994 wanneer de zwemmarathon voor de eerste maal werd verbonden aan een goed doel zorgt de sportdienst ervoor dat de sponsors op de hoogte worden gebracht hoeveel geld er werd ingezameld wat ermee gaat gebeuren en ze krijgen als dank van het gemeentebestuur een gratis 10 beurten sportkaart voor personeel of klanten.Het volgende jaar wordt er bij de uitnodiging om te sponsoren een verslag bijgevoegd aan wat het geld is besteed.

Een speciaal dankwoord voor
• de sponsors die hun vertrouwen schenken aan onze organisatie;
• de kinderen van Populiertje en St-Lutgardis;
• zwemclub De Waterleeuwen, onderwaterhockeyclub De Zuunse Karpers , jeugdafdeling CM “KAZOU” en andere verenigingen hebben tal van kilometers bijgedragen.

605 zwemmers zijn op deze twee dagen het water ingedoken ten voordele van het goede doel.
In totaal ontvingen wij 2.770,00 euro aan forfaitaire bedragen.
sponsoring per kilometer bedraagt 1,760 euro
geschonken door een 67 sponsors. (2010: 81 sponsors)
TOTAAL AANTAL gezwommen KILOMETERS: 1.384
TOTAAL INGEZAMELD BEDRAG : 5.205,84 euro

Speciale vermelding verdienen de drie beste zwemmers voor het goede doel:
1. VINCKE Sven: 26,35 km
2. CARREMANS Maarten: 26,00 km
3. VERSICHEL Nathalie :20,60 km

OUDSTE DEELNEMER: traditiegetrouw : Jean-Baptist ROOSEMONT, geboren in 1920 dus 91 jaar hij zwom 3,300 km.

Sinds ’94 werden in zwembad Wildersport al 17.083,75 kilometers bijeen gezwommen voor het goede doel. Deze marathon niet meegeteld. De teller staat nu dus na de editie van 2011 op 18.467,75km.

Bekijk ook onze sfeerreportage van vrijdagavond – KLIK HIER

Meer info via: www.huizeterloo.be – O.C. Huize Terloo, Kareelstraat 2 -1674 Bellingen

2 comments

  1. Mag ik u vragen u de lijst van lengtes gezwommen dit jaar, omdat ik elk jaar mee en ik blijf een herinnering van elke jaar.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: