SINT-PIETERS-LEEUW: – Na meer dan 18 jaar douchen in voorlopige containers is de gemeente begonnen met de bouw van kleedkamers, sanitair en een cafetaria voor voetbalclub SK Leeuw.

Na heel wat beslommeringen is de bouw van de derde fase van Laekelinde aan de Lotstraat begonnen. Als onderdeel van de vroegere vierkanthoeve waarin ontmoetingscentrum Laekelinde is ondergebracht wordt nu een sportinfrastructuur bijgebouwd. Deze omvat vijf paketten: ruwbouw en afwerking, buitenschrijnwerk, technieken electriciteit HVAC en technieken lift.

De nieuwbouw komt langs de achterzijde van Laekelinde. Op het gelijkvloers komen acht kleedkamers en op het eerste verdiep een cafetaria voor de voetbalclub.

Voor de werken verdween een klein voetbalveldje. Als de nieuwbouw klaar is zullen de containers verdwijnen en op die plaats en een stuk van de huidige parking zal dan een nieuw klein veld aangelegd worden voor de pluimpjes en duiveltjes van SK Leeuw.
De parking wordt dan dus herleid tot 15 parking plaatsen daar er langs de Lotstraat parkeergelegenheid genoeg is. Zo kunnen de jongste voetballertjes toch ook over een eigen terreintje beschikken.

Meer info over SK Leeuw: www.skleeuw.be

3 comments

  1. Ik gun het SK leeuw om nieuwe lokalen te krijgen. Waar ik het niet mee eens ben, is dat het terrein met de containers volledig naar SK Leeuw gaat. Het terrein waar nu de nieuwbouw op komt was al toegekend aan de jeugd als deel van het jeugdcentrum. Er is altijd al gezegd dat als de containers verdwijnen het terrein voor het jeugdhuis ter beschikking van de jeugd komt. Dit is een spijtige vaststelling.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: