ZUUN: -Op vrijdag 19/08/2011 trokken een vijftigtal spelers en speelsters van de VC Zuun-seniorenploegen naar Sint-Joris-Winge om er het eerste VC Zuun Stageweekend te beleven.


Bij aankomst bleek de locatie effectief alles te bieden wat tijdens de verkenning van de Chirolokalen van Sint-Joris-Winge al werd genoteerd: een goed uitgeruste keuken, een voldoende grote eet- en activiteitenzaal en vier ruime slaapruimtes. Buiten bevindt zich een grote speelweide.

Ook de weergoden waren ons gunstig gezind: na het onweer op donderdag met de gekende dramatische gevolgen op Pukkelpop – waar onze aanwezige volleyballers gelukkig gespaard bleven van het noodlot – bracht het aangekondigd warm en zonnig weekend een echte ‘feel good’ sfeer met zich mee die op geen enkel moment zou wegebben.

Inmiddels had de kookploeg alles in gereedheid gebracht voor het avondeten: een meer dan voldoende hoeveelheid heerlijke Spaghetti Bolognaise stond op het menu.

Omdat dit stageweekend naast trainingsactiviteiten ook de bedoeling had om aan teambuilding te doen, een echte ploegsfeer te smeden en het gekende VC-Zuun gevoel ook aan de nieuwe spelers mee te geven, werd er na het avondeten een quiz georganiseerd met gemengde ploegen. De leuke formule, soms heel moeilijke maar veelal ludieke en onverwachte vragen zorgden ervoor dat de ambiance er onmiddellijk inzat.

Na een voor sommigen misschien iets te korte nacht werd op zaterdagmorgen het trainingsprogramma aangevat: in de voormiddag werd door alle ploegen getraind in de sporthall van het nabijgelegen Lubbeek; nadien speelden heren 1 en dames 2 respectievelijk in Betekom en Leuven een driehoekstornooi; heren 2 reed vanuit Tielt-Winge een inspannende 30 km lange mountainbiketocht door het heuvelachtige Hageland en dames 3 en 4 hadden opnieuw volleybaltraining in Lubbeek.

Na deze sportieve prestaties was het opnieuw tijd voor ander amusement: het avondeten was opgevat als een ware verkleed-BBQ. In de meest verscheidene en hilarische vermommingen werd aangeschoven aan de BBQ die door de kookploeg tot in de puntjes verzorgd was. De BBQ ging naadloos over in een uitgebreide en nog meerdere uren durende ‘after-party’.

Op zondagmorgen werd om 8.30u al aangeschoven aan het ontbijtbuffet waarna het opnieuw richting Lubbeek ging om op 6 terreinen een gemengd beachvolley-tornooi te spelen. De naweeën van de BBQ-party werden volledig verteerd en uitgezweet.

Bij het ‘laatste middagmaal’ werd de kookploeg terecht en letterlijk in de bloemetjes gezet. De spelers werden door hen immers culinair en op hotelniveau verzorgd. Hierbij werd door onze voorzitter, Patrick Van Onsem onmiddellijk een eerste evaluatie van het stageweekend gehouden: de sportieve en extra-sportieve doelstellingen van het weekend werden zeker gehaald. De hoop werd uitgesproken dat dit weekend de start mag betekenen van een succesvol seizoen 2011-2012 en iedereen die voor dit succes gezorgd heeft (spelers, speelsters, trainers, bestuur en kookouders) werd voor de inspanningen bedankt.


Bron: Joris Denayer – meer info: www.vczuun.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: