SINT-PIETERS-LEEUW: – Aan jeugdhuis Twidrio had vandaag een inzamelactie van sportkledij plaats voor de vzw ‘I VIBES’ van Thomas Darquenne.
Verder was er een benefiet barbecue en een reggae fuif sloot de avond af.

Thomas Darquenne van I VIBES met een ingezameld sporttruitje van SK Leeuw

Vorige jaar trok Thomas Darquenne uit Lot 3 maand naar Jamaica en werkte er mee met een project van een Amerikaanse organisatie om drinkwater te voorzien voor de inwoners van Hagley Gap, een arme regio in de buurt van Kingston.

Thomas Darquenne: “ Hun manier van aanpakken was niet hoe ik het wou. Ze hadden geen oog voor de mensen. De bevolking zei me ook kijk er ontbreekt iets, we zien niet concreet wat er gebeurt.
Als ik daarna terug in België was heb ik tegen mijn mama gezegd dat ik graag iets zou organiseren een soort benefiet. Toen zei mijn mama doe dat maar dan doen we het goed, we maken een vzw. En zo is ‘ I VIBES’ ontstaan.
We zijn eigenlijk tot de naam gekomen door one hart, one love, one people, one vibes en dus de ‘I’ betekent dus eigenlijk iedereen is voor één en één is voor iedereen.

En dan ben ik als intredend kernlid van het jeugdhuis naar hier gekomen met de vraag om hier een benefiet te organiseren.
En dus alle opbrengst van vanavond gaat naar het project in Jamaica.
Deze namiddag was er ook een inzameling van sportkledij voor de jeugd van Hagley Gap. Hiervoor kregen we veel steun van SK Leeuw.
Ik ben nu bezig met contacten te leggen met het consultaat om alles gemakkelijker ter plaatse te krijgen daar het om een humanitair project gaat.”
 
 

Thomas Darquenne: “ Maandag vertek ik terug naar Hagley Gap en ga er dan voor de jongeren een sportveld aanleggen. Niet alleen voor voetbal maar ook voor bijvoorbeeld netbal en cricket want dat is daar zeer populair.
En ook het jeugdhuis daar doen herleven. Zo kan op termijn bijvoorbeeld het jeugdhuis Twidrio hier en het jeugdhuis in Hagley Gap een jumelage aangaan. Zo hoop ik dat de jeugd ginder zich zal kunnen ontplooien want er is nog veel ongeletterdheid.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder