SINT-PIETERS-LEEUW: – 5 vrijwilligers startten eind mei in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw met boeken kaften. Elke donderdagvoormiddag komen zij samen. Gezelligheid troef!
Nu zoekt de bib meer vrijwilligers die zich in de toekomst willen inzetten voor de seniorenwerking, het voorlezen en de begeleiding van de kinder- en jeugdjury.

Help je ook graag een handje mee met deze fantastische groep? Geef dan een seintje aan de bibliotheek.

Bibliothecaris Katja Grammens: ” Vandaag is het de vijfde keer dat de vrijwilligers samen komen om ons hier in de bibliotheek te helpen met het kaften van boeken. Zo een voormiddag kaften kan je ook zien als een gezellig onderonsje. Hier is bijvoorbeeld ook iemand die zo oefent om Nederlands te spreken. Zelf de mensen van de GLTT hebben reeds gevraagd wat deze voormiddag inhoud. Voor ons is dit een grote hulp!

In het najaar zijn we van zin om een werking voor senioren op te starten. Hier zouden vrijwilligers kunnen gaan voorlezen bij oudere mensen in de dienstencentra van Sint-Pieters-Leeuw. En om bijvoorbeeld als het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde open gaat daar rond te gaan met een boekenkarretje tot bij de mensen.”

Interesse?
mail: bibliotheek@sint-pieters-leeuw.be of bel: 02 371 22 64
Of kom eens langs voor een babbel.
 

Dit najaar neemt de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw ook voor de eerste keer deel aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV), een jury van kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar.
De juryleden krijgen per leeftijd een lijst van boeken om te beoordelen. Samen kiezen zij dan het beste boek.
De bijeenkomsten zullen op zondagvoormiddag plaatsvinden.

Bibliothecaris Katja Grammens: ” We gaan dit samen doen met de bibliotheek van Halle die hieraan al jaren deelneemt. En ook hier zal deze groep door twee vrijwilligers begeleid worden.
Kinderen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze jury kunnen nu reeds  een mailtje sturen naar bibliotheek@sint-pieters-leeuw.be en dan houden we ze zeker op de hoogte.”

Voor meer informatie kan je ook terecht op www.kjv.be


Gezocht voor de bibliotheekweek!

Van 15 tot 23 oktober 2011 vindt de jaarlijkse bibliotheekweek plaats.

Bibliothecaris Katja Grammens: “Dit jaar hadden wij graag ‘de film’ in de kijker gezet. Heb jij oud beeldmateriaal, filmaffiches of ander filmmateriaal en mogen wij dat tijdens de bibliotheekweek tentoonstellen in de bib? Laat het ons weten. Alvast hartelijk dank!

%d bloggers liken dit: