Geert Vanhassel
Stadsdichter Geert Vanhassel

HALLE / REGIO: – Precies 224 laatstejaarsstudenten van de Halse middelbare scholen gaven met gedichtendag gevolg aan de oproep van de Halse stadsdichter Geert Vanhassel en kropen in hun pen voor ‘Dichter bij jou’. Dat zijn er een pak meer dan vorig jaar. En voor het eerst zijn ook alle Halse middelbare scholen waar veel leerlingen uit Sint-Pieters-Leeuw les volgen vertegenwoordigd. Die enorme berg gedichten werd intussen overgemaakt aan zo’n 10 artiesten. Zij zullen er eentje uitpikken en van dat gedicht hun nieuwste hit maken.

Stash & Let lewis Live vervolledigen de affiche
Intussen is de affiche volledig. Ook Stash, die je nog wel kent van de hit ‘Sadness’ en Let Lewis Live, de winnaars van de Zennetoer’ zullen op vrijdag 8 april het podium beklimmen van ‘Dichter bij jou’ in CC ’t Vondel in Halle. Eerder hadden ook al Soetkin Baptist (ex-Ishtar), Chupa Libre, Walter Janssens (Manmanman) & Mieke Delanghe (Leki & the Sweet Mint), Eveline Cannoot, BDK, Jan Vankeerberghen & Ben Destrycker en Marc Vanhie (the Bet) toegezegd. Een zeer gevarieerde affiche dus. Tussen de optredens door zullen ook heel wat bekende Vlamingen grasduinen in het repertoire van de laatstejaars. Maar die namen worden voorlopig nog even geheim gehouden
Om met de poëzie een zo groot mogelijk publiek te bereiken worden er deze week massa’s affiches, bierviltjes en bladwijzers (met daarop dus de gedichten van de Halse laatstejaars) verspreid onder de Halse handelaars, de bib en het Vondel.
Kort samengevat : Halle zal vier weken lang helemaal in de ban zijn van de poëzie.

‘Dichter bij jou’
vrijdag 8 april 2011 om 20.30 uur in CC ’t Vondel Halle
Kaarten kosten 7,5 euro (abonnementen 5,5 euro) en zijn vanaf nu te verkrijgen bij CC ’t Vondel (www.vondel.be of 02 365 94 05)

%d bloggers liken dit: