SINT-PIETERS-LEEUW / ZUUN: – Rond 12 uur stonden de eerste straten blank in Sint-Pieters-Leeuw omwille van de hevige regenval en het wassende water.

Zo  is er wateroverlast in de volgende straten: Slesbroekstraat, Walkiersstraat en JB Bosmansstraat.

* zie ook ons artikel van 11 uur met nuttige tips bij overstromingsgevaar – KLIK HIER

UPDATE 13.30 uur.


VLAAMS-BRABANT/: – De operationele eenheden van de Civiele Bescherming in Liedekerke draait sinds deze ochtend vroeg op volle kracht.
De eenheid heeft ook zoveel mogelijk vrijwilligers teruggeroepen.  Ze vullen en verdelen zandzakjes en pompen in getroffen gemeenten met zwaar materieel overstromende beken of rioolwater weg.
Liedekerke heeft 70 ton extra zand laten aanvoeren om aan de vraag om gevulde zakjes te kunnen voldoen.De gevulde zandzakken worden verdeeld over alle brandweerkorpsen die zelf geen of onvoldoende zakken konden vullen.Absolute prioriteit gaat momenteel naar het beschermen van woonwijken en huizen in de buurt van overstromende beken of riolen.

UPDATE 17 uur.
VLAAMS-BRABANT: – Provinciaal rampenplan voor Vlaams-Brabant afgekondigd omwille van toenemende wateroverlast.
De grootste problemen in Vlaams-Brabant situeren zich nog steeds in Londerzeel, waar deelgemeente Steenhuffel volledig onder water staat.En ook in Merchtem en Ternat zijn er grote problemen.

Op www.overstromingsvoorspeller.be worden voor onze gemeente de Zuunbeek, Molenbeek en de Zenne in de gaten gehouden.

 

situatie zaterdag 13 november 2010 om 17 uur

 

Share

%d bloggers liken dit: