VLEZENBEEK: – Zangvereniging Redoris viert in 2011 zijn 10 jarig bestaan.
Om dit te vieren stelden de drie zanggroepen van Redoris een feestprogramma voor.
De tiende verjaardag van Redoris wordt ingezet met een concert op 4 december 2010 met “Liedjes voor het slapengaan” in OC De Merselborre
Redoris zingt over de Sint en over zoete dromen, speciaal voor de kleinsten,…

Op 9 Januari 2011 is er een Solidariteitsconcert in de kerk van Vlezenbeek
Redoris zingt gospels en andere solidariteitsliederen voor het goede doel….
Met dit optreden steunen ze projecten die ook door de Vlezenbeekse kerkgemeenschap gesteund worden zoals: 11.11.11 , Missio, Damiaan en welzijnszorg.

5 maart 2011 is er een charcuterie-avond in OC De Merselborre
(Naar analogie met de tapas-avond van dit jaar)
Redoris geeft concertjes van een half uur en zingt over koetjes en kalfjes met tussendoor een optreden van improvisatiegroep ‘Preparee’en tot slot een spetterende afterparty met semi-akoestische muziek van de coverband ‘The Durans‘ .

7 mei 2011 is er de filmvertoning ‘Annie‘ in oc de Merselborre.
Redoris leidt de film in met een muzikale act.

Redoris sluit haar feestjaar op 29 oktober 2011 af met een heus popconcert in het auditorium Jacques Brel in het COOVI in Anderlecht.

Dirigente Sarah Van Hassel: “We zijn van plan ons feestjaar echt spetterend af te sluiten!We zeggen het zelf: we zien het groot.
De drie zanggroepen van Redoris zullen er optreden in de voorgrond en achtergrond. Wie ons reeds kent weet dat we dat tikkeltje meer brengen dan alleen maar zang en zeer creatief zijn.
Ook zullen we die avond spelen met een grote band bestaande uit blazers, drums, percussie,… en krijgen we de steun van een dansgroep.
Verder zullen we tijdens het optreden achtergrondkoor zijn voor Pili-Pili (Pieter en Liese Goossens uit Vlezenbeek).
En als verassing zullen we een bekende Vlaming muzikaal ondersteunen. Wie dat is verklappen we nog niet.”

De Geschiedenis van Zangvereniging Redoris.

In 2001 werd Redoris opgericht als parochiaal kinderkoor om de kindervieringen en andere gelegenheidsvieringen in de parochie op te luisteren.

Redoris wilde echter ook een stapje buiten het kerkgebouw zetten en ontdekte het podium van het Ontmoetings Centrum De Merselborre in Vlezenbeek. Ze brachten er reeds een paar concerten en musicals. Zij verzorgen ook regelmatig gastoptredens buiten de gemeente. Redoris staat reeds van bij de oprichting onder leiding van Sarah Van Hassel.

Naar aanleiding van de musical Ster in 2008 werd het creatieve team opgericht, om de concerten en musicals uit te denken. Dit team bestaat uit 6 enthousiaste leden die elk hun creatieve bijdrage leveren.
Sarah Van Hassel: Muzikale leiding
Dorien Van Hassel: Regie
Marijke Van Hassel: Artistieke planning en voorbereiding
Joke De Kegel: Scenario en choreografie
Roselien Quinart: Scenario en choreografie
Yanou Vanermen: Huiscompositie

In september 2009 groeide kinderkoor Redoris uit tot Zangvereniging Redoris. Sinds dan zijn er drie zanggroepen: -12 jaar, +12 jaar en RedorisPlus (+25j).

Werking

Het repertoire van Zangvereniging Redoris bestaat uit liturgische gezangen voor kinderen en jongeren, pop- musical- en luisterliedjes, met af en toe een klassieke noot.

Voorzitter Marleen De Kegel: “ Iedereen kan komen meezingen bij Zangvereniging Redoris. Je moet geen noten kunnen lezen al is dat wel mooi meegenomen. Maar op onze repetities zingt dirigente Sarah alles voor zodat iedereen kan meedoen.
De koorrepetities gaan gewoonlijk door op zaterdagmiddag van 14 tot 16 uur. Wij repeteren niet elke week. Onze zangers schrijven zich in voor deelname aan een project en dan wordt per project een repetitieschema uitgewerkt.
Ons vast repetitielokaal is Postweg 217 in Vlezenbeek. Ter voorbereiding van concerten wordt er soms ook gerepeteerd in de Merselborre of de parochiezaal.”

Inschrijven bij Zangvereniging Redoris kost 5 euro voor het hele werkjaar. Hiervoor ben je verzekerd bij Koor en Stem, krijg je een uniform T-shirt en partituren. Als lid wordt wel gevraagd om je in te schrijven voor minimum 3 projecten per jaar.

De activiteiten zijn : een drietal themavieringen per jaar in de Vlezenbeekse parochiekerk, een concert of musicalproject in het voorjaar, een koorweekend, creatieve promo en opbrengstacties. Je kan ons steeds contacteren voor het opluisteren van een viering of een optreden voor een vereniging.

Meer info op www.freewebs.com/redoris – redoris_vlezenbeek@hotmail.com
Repetitie-adres: Postweg 217 te Vlezenbeek

ACTIE
FEESTJAAR 2011 

De eerste 10 verjaardags(post)kaartjes
die Redoris toegestuurd krijgt worden beloond met een gratis duoticket voor
één van de feestactiviteiten van Zangvereniging Redoris.
Postweg 217, 1602 Vlezenbeek
Redoris Vlezenbeek

 

Share

%d bloggers liken dit: