SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagavond vierde de Koninklijke Schuttersgilde Sint Sebastiaan van Sint Pieters Leeuw een jubileumviering ter ere van het vijftig jaar schutter zijn en het laureaatschap sportleeuw 2010 van hun kapitein Omer Walravens.

Jeugd Sint-Sebastiaan Gilde huldigen hun kapitein Omer Walravens

De Academische Zitting had plaats in de Parochiezaal aan de Rink.

Hoofdman Danny Pierreux loofde Omer die er mede voor gezorgd heeft dat de vereniging uitgroeide tot wat ze vandaag geworden is. Meer dan 100 leden en 72 activiteiten per jaar. Waar Omer steeds waakte dat er voor iedereen respect is.
Ook is Danny blij met de hulp van de kapitein die hem steeds met raad en daad bijstaat.
De hoofdman besloot zijn speech met de woorden: “ Omer ik heb lang gezocht naar een slotzin, maar ik heb het samengevat in 2 woorden ‘respect kameraad’”.


Ook de voorzitter van het VHV had lovende woorden over Omer en durfde er zelf niet aan te denken moest Omer niet mee het VHV (Vlaams HandboogschuttersVerbond)  opgestart hebben of er vandaag de dag nog met de klassieke handboog zou geschoten worden.

Raf Meert had recent een 400 jaar oud document over de gilde teruggevonden.
Het betrof een schuttersreglement uit 1611. De geest van het reglement ging van ceremonieel tot vermaak van de leden. En bevatten enkele fragmenten die voor veel plezier in de zaal zorgde. Zo werden er vroeger op de banketten door de gemeente 4 tonnen bier geschonken van 140 liter elk.

Schepen van sport Jos Speeckaert vertelde hoe hij als kleine jongen zijn eerste stappen op de wei zette als pijlen raper en men na de schieting naar ’t Pauwke ging om zijn dorst te lessen. Hij bedankte Omer voor zijn inzet en de vooruitgang die hij de Gilde bezorgde. Hij was de grondlegger van een degelijke basis van waaruit ook aan de jeugd opleiding gegeven wordt. Ook voor het contact met de gemeente was de schepen zeer tevreden. Zoals bij de aanleg van de nieuwe wippen een 7 jaar geleden.
De sportschepen was dan ook verheugd dat de sportraad de sportleeuw dit jaar aan Omer geschonken heeft voor zijn grote inzet op sportief vlak.

Symbolisch reiktte burgemeester Vanlinthout in aanwezigheid van alle leden van de gilde de sportleeuw nog eens uit aan kapitein Omer Walravens.

Sportleeuw 2010 voor Omer Walravens

Burgemeester Lieve Vanlinthout vertelde hoe ze in 1975 kennis maakte met Omer Walravens. Door de jaren heen bescouwt ze Omer als een man van Leeuw, een man van het volk die geniet van de vriendschap.
Vanwege de gemeente had ze ook drie geschenken bij.
Eeen boek over het Pajottenland.
Een speciale schrijfpen, want als Omer als secretaris een brief schrijft naar de gemeente dan haalt de burgemeester deze er zo uit omwille van het mooie geschrift, duidelijkheid en beleefdheid.
Haar derde geschenk vond de burgemeester zelf wat gênant na het verhaal over de vier vaten bier. Zij had maar twee flessen wijn mee,… ( wat voor veel gelach in de zaal zorgde) Een fles witte en rode rozenwijn.

Omer nam de met veel plezier in ontvangst evenals het kado van de jongeren van de schuttersgilde.

Het Brass-kwintet zorgde tussendoor voor een muzikale noot.

Als laatste spreker kwam Omer zelf aan het woord.
Hij had speciale lovende woorden voor zijn vrouw omdat ze hem de kans gegeven heeft dit alles voor de Gilde te mogen doen.
De vele eerbetuigingen en hulde die hij gekregen had was voor hem een drijfveer om zich nog meer ter beschikking te stellen van de schuttersgilde.

De avond werd afgesloten met een bal met optreden van Sanseveria.

Meer info: www.sintsebastiaan.be

Share

%d bloggers liken dit: