SINT-PIETERS-LEEUW: – De Carrefour Hyper warenhuis van Sint-Pieters-Leeuw sluit vandaag definitief de deuren.
De vestigingen gaan dicht door een herstructurering bij de winkelketen.

Verder sluiten vandaag nog 7 andere vestigingen. Het gaat om de winkels in Mechelen, Middelkerke, Kuurne, Ronse en Zwijnaarde in Vlaanderen, en Eupen en Jumet in Wallonië.

Gisteren hield de liberale vakbond ACLVB nog een symbolische actie aan de Carrefour-hypermarkt in Sint-Pieters-Leeuw.
De vakbondsleden deelden er bloemen uit aan de klanten, die die vervolgens konden overhandigen aan het personeel als dank voor hun trouwe dienst.

Persbericht liberale vakbond ACLVB:
De medewerkers hebben de laatste dagen duidelijkheid gekregen over hun nieuwe tewerkstellingsplaats. Vanaf 2 augustus zullen ongeveer 20 personeelsleden van Sint-Pieters-Leeuw zich kunnen aanbieden in hun ‘nieuwe’ winkel.
De toewijzing van de winkels is vlot verlopen, grotendeels rekeninghoudend met de wensen van de medewerkers.
Het is wel opvallend dat sléchts 20 medewerkers hun overplaatsing hebben gevraagd. De andere 90 personeelsleden willen liever niet meer voor Carrefour werken.
Ook in de winkels in de Brusselse regio zijn er veel medewerkers geweest die te kennen gaven dat ze graag de firma zouden verlaten. De overgrote meerderheid is nu erg teleurgesteld omdat er maar voor een beperkt aantal mensen de kans is ontstaan om te vertrekken in brugpensioen.
Het zal voor de directie een hele opgave zijn om de malaise die de laatste jaren / maanden bij het personeel is ontstaan weg te werken. Het vertrouwen in de distributieketen zal niet alleen een uitdaging zijn voor de consumenten, maar zeker ook voor het eigen personeel.

De in de inkomhal gevestigde zelfstandige zaken: restaurant, de kapper, de brillenwinkel en de bistro blijven open!

Share

%d bloggers liken dit: