SINT-PIETERS-LEEUW / PEPINGEN: – Bruegel trekt z’n wandelschoenen aan! Bewandel het paradijselijke Pajottenland langs ons nieuwe wandelnetwerk met knooppunten in Gooik, Lennik, Pepingen en stukjes van Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw. Het Wandelnetwerk Pajottenland opent officieel pas in september, maar je kan al eens voorproeven tijdens onze wandeldag ‘Weg van de Liefde… 1 miljoen vlinders’ op zondag 4 juli 2010 tussen 14u en 17u vanuit de Mansveldhoeve, Oudenaaksestraat 4, 1671 Elingen-Pepingen.

We verkennen een deel van het nieuwe wandelnetwerk in Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw met één miljoen vlinders in de buik. Fladder langs trage wegen en vlinderbermen en laat je meedrijven langs de vlinder- en liefdespoëzie en kunstwerken van Artselingen en Mansveld, www.mansveld.be.

Tussen 14u en 17u zijn er vrije wandelingen en om 15u ben je welkom voor een gegidste vlindertocht.

De nieuwe wandelkaart is er pas vanaf september maar wie op 4 juli komt wandelen krijgt alvast een gratis wandelkaart met de knooppunten in Lennik cadeau, samen met het ‘Lekker Weg’ bonnenboekje: 50 promotiebonnen bij handelaars langs trage wegen in het Pajottenland ter waarde van 250 euro.
Het nieuwe wandelnetwerk zal in totaal maar liefst 300 kilometer trage wegen – waarvan 42% onverhard – en 270 knooppunten tellen. Bij de nieuwe wandelkaart zal een aparte folder zitten met pittige tips en info over het landschap, de natuur en het rijke erfgoed van het Pajottenland. Kaarten zijn te koop vanaf september via www.toerismevlaamsbrabant.be.

We zoeken gemotiveerde vrijwilligers die minstens een paar keer per jaar één of meerdere trage wegen willen afstappen. Hangen alle wegwijzers van het netwerk nog juist? Is een zwerfvuilactie nodig? Blijft het wegje het hele jaar door vlot begaanbaar?
Alle opmerkingen geef je door zodat de verantwoordelijke diensten snel op de bal kunnen spelen! Ben jij de meter of peter die we zoeken? Geef je naam door aan inge.dooremont@rlzzz.be of kom langs op 4 juli. Je suikerbonen staan al klaar!

WIN een gratis wandelkaart:
Stuur een mailtje met je adres en schoenmaat naar info@rlzzz.be,
vermeld als onderwerp ‘Wandelschoenen van Bruegel’ en maak kans op een gratis wandelkaart!

Share

%d bloggers liken dit: