SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 22 en 23 mei 2010 voert : Dance O’Mania hun spetterende dansshow “Remember op in het Auditorium Ceria te Anderlecht.

Dance O’Mania
Dance O’Mania uit Sint-Pieters-Leeuw

Op de vooravond van 2010 werd Dance O’Mania uit geroepen tot “Best Show Team 2009 – Trends”. Wie kan er zich een mooiere start en boost inbeelden voor hun jubileumjaar?

Dance O’Mania werd opgericht in 2000 uit de dansafdeling van de Leeuwse Turnkring. Ze bestaat uit 35 enthousiaste dansers, met een leeftijd variërend tussen 11 en 32 jaar. Hun dansstijl weet jong en oud te bekoren want zij brengen een mengelmoes van streetdance, hiphop, funk, moderne jazz, met zelf hier en daar een klassieke touch … om te komen tot videoclipachtige choreografieën.

Op dit moment is de groep volop aan het oefenen in zaal Zonnig Leven voor hun nieuwe show “Remember” die nog mooier, afwisselender en unieker zal zijn dan hun vroegere optredens ” School’s Out en Backstage”. Naast een heel afwisselend dansrepertoire wordt er tijdens deze show veel aandacht besteed aan kledij, decor en lichtshow.

Natuurlijk zal ook de streetdance-afdeling van de Leeuwse Turnkring niet ontbreken tijdens het verjaardagsweekend van Dance O’Mania. Zij zullen terugblikken op de voorbije 10 jaar.

Dance O’Mania - Isa Hubloue , Kristel Bijns en Laura Jonville
Dance O’Mania - Isa Hubloue , Kristel Bijns en Laura Jonville

Kristel Bijns : “ In september 2010 is het exact 10 jaar geleden dat ik begon met de demo- en wedstrijdgroep Dance O’Mania binnen de Leeuwse Turnkring. Toen kreeg ik groen licht van het bestuur om met een eigen groep te beginnen.
De naam ‘Dance O’Mania’ betekent letterlijk dat we verslaafd zijn aan dansen!
In 2006 waren we met zoveel, dat ik hulp nodig had. We hebben Dance O’Mania dan gesplitst volgens leeftijd. En zo ontstonden de Ministars en de Superstars.
De Ministars onder leiding van Laura Jonville worden klaargestoomd om het niveau van de superstars aan te kunnen.
Dance O’Mania blijft echter groeien daarom zijn er dit seizoen twee nieuwe trainers voor de demogroep bijgekomen.
Isa Hubloue leert hen per week een uurtje HipHop en New Style choreografieën aan en Joke Barra werkt aan hun houding en lenigheid in een uurtje per week jazzballet. En af en toe proberen we een profesionele choregraaf in te huren voor de laatste trends.

Dance O' Mania - Show Team 2009
Dance O' Mania - Show Team 2009

Ik hoop op deze manier de dansers zoveel mogelijk opportuniteiten te geven om te blijven groeien. En ik denk dat het werkt want we werden onlangs uitgeroepen tot Best Show Team 2009. Een titel waarop we heel fier zijn.”

Natasja De Tobel bestuurslid Leeuwse Turnkring: “ de 3de dansshow van Dance O’Mania is Remember. Jammer genoeg konden we in 2010 niet rekenen op Westrand Dilbeek.
Maar we hebben een mooie nieuwe locatie gevonden in het Auditorium Ceria te Anderlecht. Een mooie oude theaterzaal met veel ruimte en plaats voor 840 mensen.

Verder is er nog nieuws voor de dansers zelf in september wordt Zonnig leven waar we reeds 10 jaar trainen gesloten voor verbouwingen. Het bestuur is op zoek gegaan naar een nieuwe zaal en we hebben voor 95% zekerheid een vervanging gevonden in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.“

Tickets en info op 0477/56.52.16 of 0476/69.29.90 (na 18u).
Meer info via: www.leeuwseturnkring.be

Share

2 comments

  1. hallooooooo jullie zijn kei cool en kei tof ik noem laurena ik ben 10 jaar maar ik wortd 11 groetjes laurena xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: