RUISBROEK: – Woensdagavond had een vergadering van de commissie Gebouwen en Patrimonium plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw. Er werd een stand van zaken gegeven over sporthal AJ. Braillard in Ruisbroek.


– Op dit moment is er nog discussie tussen de verzekeringsmaatschappij van de uitbater van de cafetaria en verzekeringsmaatschappij Ethias van de gemeente.
De verzekering van de cafetaria zegt dat de brand niet begonnen is in de cafetaria terwijl Ethias zegt dat dit wel in het brandweerverslag vermeld staat.
Hierdoor is er eergisteren een kortgeding ingezet bij de rechtbank van eerste aanleg. Een gerechtsdeskundige zal nu in Ruisbroek langsgegaan om uitsluitsel te geven in deze zaak.
Zolang er geen uitspraak hierover is mag men aan de huidige toestand van de cafetaria en zaal niets veranderen.

DE KLEINE SPORTZAAL
Schepen Jos Speeckaert: “ De kleine zaal zal kunnen behouden blijven. Ethias laat hiervoor bewarende maatregelen toe. Wat dus kortelings zeker moet gebeuren is het dak waterdicht maken. Hiervoor worden bestekken aangevraagd. Tweede zaak is de electriciteit. Eandis levert de stroom tot aan het gebouw maar de gemeente zelf moet voor de cabine zorgen. Hier zijn we verplicht de wetgeving voor gemeentelijke aanbestedingen te respecteren waardoor dit een vier à vijf maanden kan duren vooraleer de cabine er effectief zal staan.”

De GROTE SPORTZAAL
Schepen Jos Speeckaert: “ Hier heeft D&A reeds een stabiliteitsstudie uitgevoerd op het metselwerk en de pilonen. Niet alles bevind zich nog in een goede staat daarom heeft de gemeente hier een tegenexpert aangesteld. We hopen tegen mei een bestek van recuperatie te hebben.

We hebben ook een gespecialiseerde firma in de bouw van sporthallen gevraagd om ons eens een prijs te maken wat de bouw van een nieuwe grote sporthal met cafetaria zou kosten om een idee te hebben.
We hopen hierover tegen mei meer te weten om beslissingen te nemen.
Persoonlijk lijkt me nieuwbouw het best als men de lijn van de verwachtingen volgt.”


Ondertussen werd er door de gemeente ook een tijdelijke container naast de tennisterreinen geplaatst en ingericht door de gemeentediensten. De tennisclub zal van deze container kunnen gebruik maken als vestiaire.

Als de kleine sporthal opnieuw in dienst genomen wordt zullen ook daar extra tijdelijke containers geplaatst worden voor douches en zo meer.

Share

2 comments

  1. Knap dat er zo snel reactie komt en hopelijk mag de opbouw van een nieuwe sporthal niet te lang op zich laten wachten opdat wij allemaal weer onze favoriete sport mogen uitvoeren. Want ik moet het alvast te vaak missen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: