SINT-PIETERS-LEEUW: – In het kader van de actieplannen ‘diefstallen in gebouwen’ werd door commissaris Van Den bergh Gino afdelingshoofd interventie van de politie van Sint-Pieters-Leeuw het initiatief genomen om op voorafbepaalde tijdstippen vaste controlepunten aan te doen langsheen de belangrijkste invalswegen.

De voorbije nacht was dit eveneens het geval. Tussen 3u30 en 4 uur merkte de interventieploeg twee voertuigen op die aan een ongewoon trage snelheid de Brusselbaan opreden komende vanuit de richting Anderlecht. Het ging om een witte bestelwagen en een personenwagen Audi. Beide voertuigen waren voorzien van Nederlandse nummerplaten.
Op het ogenblik dat de inspecteurs de personenwagen wilden controleren, vluchtten beide inzittenden, de aanpalende velden in. Ondanks versterkte zoekacties konden deze personen niet meer gevat worden.
Het voertuig zelf wordt door het gerechtelijke labo grondig gecontroleerd op sporen. In de personenwagen werd inbrekersmateriaal aangetroffen.

In onze zone werd vastgesteld dat de diefstallen in gebouwen zich verplaatsen van woningen naar appartementsgebouwen. De daders trachten met een list in de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw te geraken om van hieruit in te breken in de private woonruimten.
De politie raadt daarom de appartementsbewoners aan om de gemeenschappelijke ingangsdeur enkel te openen voor bekenden.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: