SINT-PIETERS-LEEUW: – Op vrijdag 20 november 2009, het weekend vóór de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Geweld tegen Vrouwen, organiseerde de CD&V vrouw en maatschappij onder leiding van lokaal voorzitster V&M Hilde Van Impe en in aanwezigheid van verschillende CD&V -mandatarissen een actie op de markt aan de Rink ter ondersteuning van de ‘Witte Lintjes Campagne’ van mannen tegen geweld op vrouwen’. Aan de voorbijgangers werd het witte lintje en de folder overhandigd. De folder handelt over de campagne van mannen tegen geweld op vrouwen.

Met de slogan ‘Laat seksueel geweld niet ongestraft’ willen ze dit jaar specifiek aandacht vragen voor de problematiek van seksueel geweld. Bijna één op twee vrouwen komt tijdens haar leven in aanraking met één of andere vorm van seksueel geweld. Bovendien komt binnen een partner relatie seksueel geweld vaak meer voor dan fysisch geweld. Slechts zo’n 10% van de seksuele delicten wordt aangegeven bij de politie. Bovendien leidt het overgrote deel van de aangiftes van verkrachting nooit tot een rechtszaak.
Vrouw & Maatschappij vraagt daarom maatregelen tegen de straffeloosheid van seksueel geweld.

Share

%d bloggers liken dit: