SINT-PIETERS-LEEUW: – Achter de vzw rusthuis en verzorgingsinstelling Sint-Antonius in de Jules Sermonstraat is men begonnen met de eerste fase van de volledige nieuwbouw.
2009-07-10-sint-antonius Op de bouwwerf is men begonnen met de funderingswerken van de eerste drie blokken. Men hoopt dat een tachtig tal bewoners van de oude gebouw reeds in april 2010 naar het nieuwe gedeelte kunnen verhuizen.

2009-07-10-sint-antonius-2Directeur Herman De Vriese: “In een tweede fase zal reeds een deel van het oude gebouw afgebroken worden en zullen er in de plaats 25 serviceflats gebouwd worden, een nieuwe keuken en polyvalente zaal te samen met een dagverzorgingscentrum en een ondergrondse garage.
De derde fase omhelst een administratief gedeelte.”
Om al deze werken uit te voeren zal op termijn het oude gebouw dat niet meer aan de moderne normen voldeed en dat dateert uit de jaren 1930 volledig afgebroken worden.
De capaciteit van het nieuwe woon –en zorgcentrum blijft behouden op 124 bedden.

www.stantonius.be

%d bloggers liken dit: