SINT-PIETERS-LEEUW: – Dinsdag 17 maart 2009 heeft de politie van Sint-Pieters-Leeuw een actie gehouden tegen de hondenpoep in onze gemeente. De wijkagenten werden vergezeld van 2 mensen van het FOD, afdeling volksgezondheid, veiligheid voedselketen en dierenwelzijn.
2009-03-18-actie-hondenpoep
De hondenbaasjes werden niet alleen gecontroleerd of ze in bezit waren van een plastiek zakje en de honden aan de leiband werden gehouden, maar ook of ze getatoeëerd of een chip hadden en of ze in goede gezondheid waren.

De actie was preventief bedoeld en er werden alleen waarschuwingen uitgedeeld aan baasjes die in overtreding waren. Hondenpoep is een onsmakelijk probleem waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Alle hondenbaasjes worden vriendelijk gevraagd om de poep van hun hond op te ruimen.

Er werd al aandacht op dit probleem gevestigd in de infoleeuw van november 2008 en deze actie was bedoeld als een tweede waarschuwing. De volgende acties zullen onze diensten de hondenbaasjes wel bekeuren die zich niet aan de regels houden. De boete kan variëren van €60 tot €250.

Tijdens de actie werden 25 hondenbaasjes gecontroleerd. Er werden 4 waarschuwingen uitgedeeld waarvan 3 voor niet in bezit zijn van een zakje en 1 waarvan de tatoeage niet goed leesbaar was. De baasjes die met alles in orde waren werden beloond met een cadeautje voor de hond.

Bron & meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder