fietspadDe provincie Vlaams-Brabant voorziet 1,3 miljoen euro voor de aanleg van nieuwe fietspaden in 2009. Dankzij het fietsfonds zijn de werken in Holsbeek en Mechtem reeds gestart.
 
“In 2009 is er 1,3 miljoen euro voorzien op de begroting maar waarschijnlijk zullen we extra budgetten moeten voorzien. Want we zijn nog maar begin maart en nu al hebben we voor 7 km fietspad provinciale subsidies goedgekeurd” zegt Julien DeKeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.
 
De provincie heeft verder subsidies goedgekeurd voor fietspaden in de Vlezenbeeklaan in Sint-Pieters-Leeuw, Schansstraat in Kortenaken, Potestraat en Lodewijk Van Veltemstraat in Herent, Kristus Koninglaan in Roosdaal, Wilselsesteenweg in Leuven en Kumtichsestraat in Boutersem.
 
In 2008 kwam het fietsfonds in Vlaams-Brabant op volle snelheid. Het fietsfonds is een samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie en het Vlaamse gewest. Gemeenten kunnen 80% subsidies ontvangen voor de aanleg van nieuwe fietspaden als ze gelegen zijn op het provinciaal functioneel fietsroutenetwerk. Deze subsidies zijn voor 40% afkomstig van de provincie en nog eens 40% van het Vlaamse gewest. De gemeenten moeten hierdoor maar 20% van de aanlegkosten zelf betalen.
 
“In 2008 werd door de provincie meer dan 1 miljoen euro subsidie vastgelegd en het Vlaamse gewest deed er nog eens dezelfde subsidie bovenop. Hiermee werden 15 km kwalitatieve fietspaden aangelegd” zegt gedeputeerde Julien Dekeyser.

Goedgekeurd in 2008   afstand (m) oude toestand nieuwe toestand provinciale subsidies vlaamse subsidies
Sint-Pieters-Leeuw Vlezenbeeklaan 1000 bestaand van 1,20m vrijliggende fietspaden 137,970.30 137,970.30

*

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder