Fotoreportage over ” Tana Toraja (Indonesië) ” door Jan Morre,
maandag 5 mei om 19 u 45 in het parochiecentrum Zuun, Sint-Pieters-Leeuw.
Organisatie : KWB Zuun. Toegang gratis.

Tana Toraja, een christengebied in het grootste moslimland

Op 5 mei wordt een fotoreportage gegeven tijdens dewelke Jan Morre, bestuurslid en zelf gehuwd met een Toraja, met een powerpointpresentatie en een fotoreportage nader zal ingaan op diverse aspecten die de dodencultuur van de Toraja’s, één der talrijke volkeren in Indonesië, zo uniek maken. Wat velen niet beseffen, is dat Indonesië het grootste moslimland ter wereld is. Desondanks zijn er – mede dank zij de jarenlange inzet van missionarissen (waaronder niet in het minst deze van de congregatie van Scheut !) – heel wat gebieden waar de christenen nog goed vertegenwoordigd zijn.

Tana Toraja is zo’n gebied waar de traditionele cultuur en het christengeloof zich op een harmonieuze manier hebben vervlecht. In het binnenland van Sulawesi zijn de Toraja’s dan ook een overwegend christelijk volk, dat wegens de bijzondere cultuur en de prachtige natuur op menig reisschema van de touroperators ingeschreven staat !

Wilt u meer weten omtrent dit volk en de speciale band met de Missie van Zuun, kom dan gerust luisteren en kijken in het KWB-lokaal ’t Trapken Af (parochiecentrum Zuun). Wij verwachten u talrijk om 19 u 45 !!

Tekst en foto : Jan Morre

Sint-Pieters-Leeuw

1 comment

 1. Hallo Jan en Ida!

  (Wat is URI???!!!)

  Sorry, ik heb er dinsdag niet aan gedacht om jullie te vragen hoe de avond van 5 mei is verlopen. Ik was er echt heel graag bij geweest, hoor, want meer weten over de roots van Ida en Wina zou me plezier doen, maar tja…

  Ws. komt er nog een rapport over het verloop van deze vaond.

  Gods zegen en hartelijke groeten van
  Lily <

Comments are closed.

%d