Sint-Pieters-Leeuw / Vlaams-Brabant: -In februari 2008 voeren de politiediensten verkeerscontroles uit in Vlaams-Brabant. De controles kaderen in de campagne ‘Bob in Vlaams-Brabant’ tegen dronkenschap aan het stuur. De politiediensten zullen ook controleren op overdreven of onaangepaste snelheid.
 
In Vlaams-Brabant controleren de politiediensten het hele jaar op rijden onder invloed. Onder het motto “BOB in Vlaams-Brabant” nodigt de provinciale overheid van Vlaams-Brabant alle chauffeurs uit om “BOB” te zijn wanneer zij met de wagen rijden.
 
Omdat het rijden met overdreven of onaangepaste snelheid één van de belangrijkste oorzaken van verkeersonveiligheid is, zullen de politiediensten in februari extra controleren op snelheid. Te snel rijden verhoogt niet alleen het risico op een ongeval maar verhoogt ook het risico op een ernstig of dodelijk ongeval waarbij de overlijdensgraad van de zwakke weggebruiker zeer hoog ligt. Snelheidsbeperkende maatregelen leiden tot een kleiner aantal en minder ernstige ongevallen. Een verlaging van de snelheid met 1 km/uur kan al leiden tot 3% minder ongevallen.
 
6,35 % blies positief in 2007
In 2007 verrichtten de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant gerichte controles op rijden onder invloed. De politiediensten lieten 10.936 chauffeurs blazen. Voor 694 chauffeurs was sprake van strafbare alcoholintoxicatie van meer dan 0,22 mg alcohol per liter uitgeademde alveolaire lucht. Dat komt overeen met 6,35 % van het totaal aantal gecontroleerde personen. 64 chauffeurs hebben hun rijbewijs onmiddellijk moeten inleveren op bevel van het parket.
De politiediensten besteedden 6.161 manuren aan de provinciale controles.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder