sint-pieters-leeuw_felicien-bosmans
Sint-Pieters-Leeuw: – Het Davidsfondsbestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft het Vic Feytons Erediploma van 2007 uitgereikt aan Felicien Bosmans, ereburgemeester van Sint-Pieters-Leeuw. Door ziekte kon hij niet aanwezig zijn en was het zijn dochter Marleen die het erediploma in ontvangst nam.

 

Het Vic Feytons Erediploma is genoemd naar de in 1997 overleden erevoorzitter van het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw, Vic Feytons. Het wordt toegekend aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk heeft gemaakt op Vlaams, cultureel of christelijk vlak, ten voordele van Sint-Pieters-Leeuw.

 Het Davidsfonds wil met dit Erediploma zijn waardering uitspreken voor het werk van  Felicien Bosmans.
Hij zorgde voor de aankoop en restauratie van het kasteel Coloma. Ook kreeg Leeuw tijdens zijn legislatuur een kunstacademie, een uitgebouwde bibliotheek en een muziekacademie.

%d bloggers liken dit: