2007-11-26-tirkedi.jpg
Zaterdag 1 december 2007 : DANSINSTUIF: moderne dynamische dans zoals u het nog niet kent, gegroeid uit de volksdanscultuur maar met invloeden van salsa , rock, jazz, hiphop enz. Kijken en meedansen, alles kan.
Van 20 tot 24 uur in Zaal Zonnig Leven, Vanderstraetenstraat 198, St-Pieters-Leeuw.Met drank, gebak en koffie tegen democratische prijzen Meer info gilson-vandesteene@skynet.be of 02 331 60 73Inkom 4 euro. Voorinschrijving (3 euro) mogelijk via www.tirkedi.be Organisatie : dansgroep Tirkedi (voorheen volksdansgroep De Kring)  

 Geschiedenis & lessen: 
Dansgroep Tirkedi startte in 1994 als volksdansgroep De Kring. Elke donderdagavond werd er geoefend in de zaal De Kring in het parochiehuis van Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, vandaar de naam van de groep. Het initiatiefnemend comité bestond uit Lieve Matthys, Johan Devillé, Els Van Goethem en Marleen Deroo. Het gevarieerde danspakket bevatte aanvankelijk zowel internationale dansen als eenvoudige Israëlische dansen. 

 Een nieuwe dynamiek kwam er in september 2005 met lesgever Dimitri Verstreken uit Kortenberg. Aanvankelijk rolden uit de laptop gemakkelijke Israëlische dansjes zoals “Kachol” en “Nashkini Na” maar na verloop van tijd ook moeilijkere, heel recente dansen zoals “Tiki Tiki”, “Esze YomYafe”, “Tnu Tipah Neshama” en stemmige dansmuziek zoals “Baleylot Hakaitz”, “Amalel Shir” en “Behar Hagilboa”. Na een wervingsactie in september 2006 kregen we ook een heel aantal nieuwe gezichten over de vloer. Diegenen die ook in de ban geraakten van de fantastische dansmuziek werden blijvers die na enige weken doorbijten niet meer te onderscheiden zijn van de ‘anciens’. Een nieuwe naam ‘Dansgroep Tirkedi’, nieuwe groene T-shirts met een meervoetig logo en een vernieuwd bestuur geven uiting aan een nieuwe start. De groep kreeg ook meer bekendheid. Op de instuiven zijn we nu al gekend als de groentjes uit Sint-Pieters-Leeuw.  

* Heb je danskriebels en zie je het wel eens zitten om zelf een pasje op de dansvloer te wagen? De eerste lessen zijn gratis en vrijblijvend!  
Wanneer?: Iedere donderdagavond van 20u00 tot 22u15 behalve feestdagen en na afspraak in de schoolvakanties. 
Waar? In zaal parochiecentrum St-Pieter aan de Rink (centrum St-Pieters-Leeuw): René Balléstraat, 1600 St-Pieters-Leeuw (parkeren kan rond de kerk) 
Hoe ziet zo’n dansavond eruit? Iedereen danst samen maar tijdens het eerste deel ligt de nadruk op iets makkelijkere dansen, die geschikt zijn voor de beginners. In dit deel worden ook de nieuwe dansen aangeleerd. Om 21.00 lassen we een korte pauze in (van zo een 10 minuutjes). Een drankje kan je hier voordelig aanschaffen tegen 0.50 euro maar zelf meebrengen kan ook. Na de pauze worden de aangeleerde dansen herhaald en dansen we op een iets hoger niveau. Het laatste half uurtje wordt er wat meer doorgedanst zonder uitleg, met zowel eenvoudige als moeilijke dansen. Het lukt je misschien niet meteen maar je leert al doende en kan ondertussen ook genieten van de prachtige muziek. Het kijken naar de anderen laat wellicht ook bij jou dedanskriebels kriebelen waardoor je zin krijgt om mee te doen! De dansen die worden aangeleerd, worden in de lessen nadien regelmatig herhaald zodat je kan blijven oefenen en je de dansen echt onder de knie krijgt. 
Voor wie? Voor iedereen vanaf 16 jaar. 
Heb je nog meer vragen? http://www.tirkedi.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder