Van 15 tot 24 november 2007 loopt de tweede edite van de ‘Week van de Smaak’. Vorig jaar vierde Vlaanderen met een overweldigend enthousiasme haar eerste Week van de Smaak. Gastronomie, eetcultuur en smaak zijn al lang intensief beleefde en gekoesterde vormen van immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Het is duidelijk dat via de smaakcultuur bruggen naar allerlei andere beleidsdomeinen in onze Vlaamse Gemeenschap worden gelegd. De Week van de Smaak in Vlaanderen betekent o.a. voor het onderwijs een partnerschap tussen, scholen en professionals, voor het publiek een bevoorrecht moment om zich open te stellen voor culinaire verscheidenheid, voor de deelnemers een actieve deelname aan de bescherming van het culinair erfgoed en voor de overheden een versterking van het gemeenschapsgevoel rond een breed toegankelijk concept van eetcultuur in een interculturele en intergenerationele context. 
Lut De Clercq, internationale smaakambassadrice en verantwoordelijke voor de Backstage Cooking in de Ancienne Belgique, is als eerste meter van de Week van de Smaak bijzonder trots op haar rol. Zij wil in het spoor van Peter Goossens, haar voorganger en roerganger van het sterrenrestaurant Hof van Cleve, een lans breken voor het belang van goede, gezonde en lekkere voeding. 

In Sint-Pieters-Leeuw sloegen de gemeentelijke openbare bibliotheek, 3 Leeuwse gemeentescholen en restaurant Casy de handen in mekaar. Zij organiseerden de activiteit ‘Met de klas op restaurant’.  Dinsdagvoormiddag gingen zij in het Vlezenbeekse restaurant samen aan de slag: het 5de leerjaar van Den Top, de zesde leerjaren van ’t Populiertje en Wegwijzer, enkele bibmedewerkers, de schepen van Bibliotheken, Luc Van Ruysevelt en de eigenaars en medewerkers van restaurant Casy. 

Alle info vind je in de programmabrochure van de ‘Week van de Smaak’, die je kan afhalen in de openbare bibliotheek, of op www.weekvandesmaak.be. Voor de bezoekers in de bib zorgt Alpro voor een proeverij in Bib-stijl: een pralinedoosje met daarin twee Alpro-dessertjes aangepast aan het nieuwe imago. De actie loopt tot de voorraad is uitgeput. Er kan bovendien een A tot Zit-zak worden gewonnen. Ideaal om in weg te zakken met een spannend boek! Deelnemen kan alleen via www.alprosoya.com. Wie thuis geen internetverbinding heeft, helpen we een handje in de bibliotheek om deel te nemen via onze computers. De wedstrijd sluit op 2 december 2007. Alpro zorgt voor de afhandeling van de wedstrijd en verwittigt de winnaar dat de prijs in  onze bibliotheek, Rink 2, kan worden afgehaald tot 15 december 2007. Tot smaaks in de openbare bibliotheek!

%d