2007-10-08-jvb_leeuw-bik-politie.jpg
Sint-Pieters-Leeuw: – Uit het verslag van de gemeenteraad van oktober: Agendapunt 003: Gebouw Beke Invest – goedkeuring aankoop. Het gebouw gelegen Bergensesteenweg 704a te Sint-Pieters-Leeuw kan door de gemeente worden aangekocht en worden gebruikt voor de huisvesting van de lokale politie. Dit voorstel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Bergensesteenweg 704a is bij de mensen beter gekend als de showroom en kantoren van BIK woningen.

Update 11/10/20007
De lokale politie is momenteel ondergebracht in gebouwen langs de Pepingensesteenweg. Maar in 2009 loopt het huurcontract af en dus is de gemeente op zoek naar een oplossing. Eind april werd aangekondigd dat er een nieuw commissariaat zou gebouwd worden naast het gemeentehuis.
De gemeente heeft nu dus ook een andere optie onderzocht  zoals het te koop staande gebouw waar BIK momenteel gevestigd is. De gemeente vind de locatie  ideaal  en ruim genoeg voor de politiediensten.Maar of de gemeente het gebouw zal kunnen kopen is niet duidelijk. De eigenaar wil wel verkopen maar huurder BIK wil helemaal niet weg. Bik heeft een contract van onbepaalde duur en is niet van plan om dat contract op te zeggen. Omdat het helemaal niet duidelijk is of de gemeente de nieuwe eigenaar van het gebouw kan worden is er besloten om niet alles in te zetten op de locatie aan de Bergensesteenweg.

%d bloggers liken dit: