Reeds vele jaren vormt de Leeuwse Stratenloop een hoogtepunt in de regionale loopwedstrijden. Het groeiend aantal deelnemers beaamt dit. Een ruime afstandskeuze, een sportieve koerssfeer en een prachtige prijzentafel vormen de vaste ingrediënten van deze “loopwedstrijden voor allen“.

Al wie graag loopt, wordt dan ook verwacht tijdens de 25ste editie van de Leeuwse Stratenloop. Volgens niveau of prestatiedrang, kan een keuze gemaakt worden uit volgende afstanden: 3,7km, 7,5km of 15km. Over rustige wegen voert het parcours de deelnemers doorheen het landelijk gedeelte van de gemeente en dit in de omgeving van het centrum van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Ook dit jaar wordt een extra inspanning geleverd voor de jeugdige sporters. Zij kunnen, net als de voorgaande jaren, tot en met 12 jaar gratis deelnemen aan een van de 3 jeugdreeksen. Bovendien ontvangen alle deelnemertjes een verrassingspakket bij aankomst.

Vertrek, aankomst, kleedkamers en inschrijvingen zijn voorzien in de feestzaal van de Don Bosco lagere school in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, J. Sermonstraat 15. De jeugdreeksen vangen aan vanaf 14u30 en de  gezamenlijke start van de Stratenloop wordt gegeven om 15u15. De inschrijvingsbijdrage wordt zo laag mogelijk gehouden en bedraagt slechts € 5,-. Alle deelnemers ontvangen drank en een verrassingspakket.

Tijdens de prijsuitreiking, vanaf 18u, worden bekers aan de jeugdwinnaars en 16 ruime fruitkorven met champagne aan de winnaars van de diverse categorieën uitgereikt. Daarna worden er prachtige prijzen verloot onder de aanwezige deelnemers. Elke deelnemer intvangt sowiso een waardevol herdenkingspakket.

De organisatoren, met steun van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en van de plaatselijke middenstand, hopen alle sportievelingen uit de streek te mogen begroeten als deelnemer of als toeschouwer.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder