Sint-Pieters-Leeuw: – Omstreeks 22 uur werd  een  55-jarige bewoner uit Leeuw  overvallen door 3 jongeren aan het Koning Albert 1- plein . De betrokkene kreeg slagen toegediend en werd van zijn portefeuille beroofd. .Hij liep verwondingen op aan hoofd, armen en benen. De  3 daders vluchtten vervolgens te voet richting centrum Leeuw. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmushospitaal in Anderlecht voor verzorging.

Een buurtbewoner waarschuwde de politie en gaf een persoonsbeschrijving van de daders. Na patrouille werden drie verdachten opgemerkt in de buurt. Zij werden achteraf herkend door het slachtoffer als de daders. De drie 14-jarigen ,uit Leeuw; Vorst en Drogenbos,  bekenden uiteindelijk de feiten. Zij werden heden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

 

* Juwelen en geld gestolen
Er werd tijdens de dag ingebroken in 2 appartementsblokken in de Sint-Stevensstraat en één appartementsblok aan de Bergensesteenweg in de wijk Negenmanneken. Telkens werd het cilinderslot van de toegangsdeur tot het appartement afgebroken. De appartementen werden volledig doorzocht en er werden juwelen en geld gestolen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder